Kontrolli, milline kuller toimetab tellimuse Sinu aadressile.Vajuta siia!
03.25
See kokteil on nii maitsev, et viib kohe keele alla. Ja kui lihtne teha! Täida klaas jääga ja kalla meelepärane mahl klaasi. Pikenda inverimaitselise karastusjoogiga Ginger Beer. Nimes on küll sõna beer, aga sellest ei tasu heituda, õlu ja protsenti siin sees pole. Lisa kaunistuseks ja aroomiks oksake tüümiani! Hea nipp! Enne tüümiani klaasi asetamist plaksuta teda käte vahel – märkad, et nii ärkab tüümian ellu ja täidab nina mõnusa rohelise aroomiga. FOTO: Mahla Fizz Ginger Beeriga viib keele alla
03.25
Võibolla Old Fashioned on veidi kuulsam, aga Viski Sour kokteil on kevadiselt värske ja vähemalt sama hea. Sour kokteilid (sour on inglise keeles hapu) on magus-hapu maitsega ja siidise tekstuuriga kokteilid, mille baasalkoholiks ei pea olema viski. Siidise tekstuuri annab sellele munavalge, mis tekitab joogi peale mõnusa vahuse mütsi. Olge mureta, munavalge ei anna kokteilile muna maitset. Kuidas teha Sour kokteili? Hea retsept on 2 osa alkoholi, 1 osa midagi haput (nt sidruni- või laimimahla) ja 1 osa midagi magusat (nt suhkrusiirupit või mõnda likööri) ja veidi munavalget (toidupoes müüakse ka pastöriseeritud munavalget, mida on lihtne kasutada). Viski Sour: Kalla šeikerisse 5 cl viskit, 2,5 cl sidrunimahla ja 2,5 cl suhkrusiirupit, veidi munavalget (umbes supilusikatäis) ja sorts klassikalisi Angostura bittereid. Täida šeiker jääga ja raputa nii, et homset pole. Raputa tugevasti kuni tunned, et šeiker on väga külm, see on umbes 10–15 sekundit. Kurna läbi sõela jääga täidetud viskiklaasi. Viski Sour sobib ka kvaliteetse kokteilimaailmaga alles tutvust loovale inimesele. Mõnus värske ja pigem kergesti joodav kokteil. FOTO: Viski Sour – mõnus värske ja pigem kergesti joodav kokteil
01.25
Kuulsas ja legendaarses seriaalis „Seks ja linn“ nautisid suurlinna naised tihti Cosmopolitane või hellitavalt öeldes Cosmosid. Mäletate neid roosasid jooke ilusates Martini-tüüpi klaasides? Jah, need olidki Cosmod. Mis käib klassikalise Cosmo sisse: sidruni- või laimiviin laim Cointreau kerge suhkruga jõhvikamahl Vahekord? Suures pildis maitse järgi, aga kindel retsept on nii: 50 ml sidruni- või laimiviina 25 ml Cointreau’d (või muud apelsinilikööri) 20 ml jõhvikamahla (seda võib ka nt ise teha) 10 ml värskelt pressitud laimimahla Pane kõik šeikerisse ja šeigi nii, et homset pole. Nõruta läbi sõela jahutatud kokteiliklaasi. Cosmo retseptis mängib olulist rolli jõhvikamahla magusus ehk mida magusam jõhvikamahl, seda vähem peaks apelsinilikööri panema. Katsetamise asi. Mõnusat ja kvaliteetset Cosmotamist! FOTO: Seks ja linn seriaalis nautisid suurlinna naised tihti Cosmosid
01.25
Oi, see on hea, uskuge meid! Teeme kohe suurema koguse, näiteks kui keegi tuleb külla, hea serveerida. Kalla liiter köögiviljamahla ja liiter tomatimahla suuremasse anumasse. Lisas tunde järgi: õuna- või veiniäädikat head kvaliteetset soola veidi Worcesteri kastet sidrunimahla musta pipart, tšillihelbeid Kõike oma maitse järgi, siin pole õigeid ja valesid vastuseid. Pane anum külmikusse ja lase maitsetel seguneda, nii tunnike. Ja valmis ta ongi! Serveeri jääga täidetud klaasist ja garneeri loominguliselt! FOTO: Köögiviljamahlaga Bloody Mary on hea, uskuge meid!
11.24
Vahuvein ja kokteilid on kuulsusrikkas ja legende täis kokteiliajaloos tihti koos käinud: Spritz, Negroni Sbagliato, French 75, Old Cuban, Mimosa, Bellini ja nii edasi. See nimekiri on pikk ja kõikide nende kokteilide retseptid leiate meie kodulehe kokteilirubriigist. Kuna jõulude ajal ja muidu talvel on vaja korralikult puhata, siis anname teile ühe retsepti, mida võib pidada „maailma kõige lihtsamaks“ – Kir Royale. Kalla mustasõstralikööri (prantslastel crème de cassis) suts klaasi põhja ja šampanjat peale. Ainult kaks koostisosa ja valmis! Selleks, et see kokteil maitseks meistrite tasemel, soovitame järgmist: • kuna mustasõstraliköör on magus, siis vali kuiv vahuvein (brut nature, extra brut, brut) • jahuta mõlemad, nii liköör kui ka vahuvein • likööri pane klaasi põhja alguses väga-väga vähe, pikenda vahuveiniga ja proovi – kui tundub, et soovid magusust lisada, siis lisa likööri Muidugi võid mustasõstralikööri vahetada välja mõne teise marja- või puuviljalikööri vastu (näiteks kirsiliköör või apelsiniliköör) – hoopis teine maitse. Head katsetamist!, Maailma kõige lihtsama kokteil – Kir Royale
11.24
Jah, te lugesite õigesti – G&T tähendab nüüd jõuluajal glögi toonikuga! Retsept on imelihtne: täida klaas jääga kalla maitse järgi glögi (meie valikus on mitmeid) pigista kolme apelsinisektori ka klaasi pikenda toonikuga garneeri viilu apelsiniga Väga maitsev ja lihtne! Kas me juba ütlesime maitsev? G&T tähendab jõuluajal glögi toonikuga
09.24
Viin on nii paljude maailmakuulsate kokteilide koostisosa, et see nimekiri on lausa aukartustäratav: Cosmopolitan, Espresso Martini, Bloody Mary, Harway Wallbanger, Vodka Sour, Moscow Mule, Vodka Tonic, Vodka Martini, White Russian, Kruvikeeraja… Täielik staaride paraad. Kuulsate viinakokteilide detailsed valmistamise õpetused leiad meie kodulehe blogirubriigist. Aga siin lehes soovime anda teile ühe unustatud kokteili soovituse. Vodka On The Rocks ehk Vodka Jää Peal Te võite meid usaldada, hea Vodka On The Rocks valmistamisel on nüansse. Kõigepealt võta ilus viskiklaas, laia põhjaga, ideaalis kristallist ja raske. Lisa 5–6 jääkuubikut. Kalla viina peale (vali näiteks oma lemmikviin). Sega õrnalt, jää hakkab vaikselt sulama. Ja nüüd läheb „põnevaks”. Serveeri ühe või kahe sidrunisektoriga (kahega on kokteilil üsna sidruni maitse juures). Kellele meeldib rohkem viina head maitset tunda (ja heal viinal on hea viina maitse), serveeri ainult sidrunikoorega. Sidrunikoort saab enne klaasi asetamist veidi klaasi kohal „väänata“ ja sidruniõlisid nii kokteili pritsida – väga hea „nurga“ lisab kokteilile. Kes soovib seda kokteili veidi soodaveega või mulliveega pikendada – jah, ka see on väga maitsev ja nii saamegi hoopis Vodka & Soda kokteili. Ilusat viinakuud! Hea Vodka On The Rocks valmistamisel on nüansse
09.24
See on eriti lihtne! Võta 5 lehte piparmünti ja plaksuta need käte vahel ärkvele. Pane piparmündilehed klaasi, täida klaas purustatud jääga (sobib ka tavaline). Kalla tunde järgi apelsinimahla ja pikenda SuPer Orange limonaadiga. Kellele meeldib sidrun rohkem kui apelsin, saab pikendada SuPer Lemon limonaadiga. Lisa paar oksa värsket piparmünti ja paar apelsinisektorit. Valmis!
07.24
PALOMA tekiilaga Paloma on väga mõnus ja värske kokteil tekiilaga, kus värske greip mängib olulist rolli. Võib šeikida või valmistada otse klaasi: 2 osa tekiilat 1 osa värsket greibimahla tunde järgi agaavisiirupit või suhkrusiirupit (1:1 vesi ja suhkur) Pikenda greibitooniku või tsitruselise toonikuga. Garneeri greibiga ja valmis see ongi! Paloma tähendab hispaania keeles tuvi ning Paloma kokteil sündis Tequila osariigis Mehhikos. DARK’N’STORMY rummiga Dark’n’Stormy kokteil ei kõla võibolla kõige suvisemalt, aga usaldage meid, see on suvine, pikk, värske ja imeline. Valmista otse klaasi: täida suur klaas jääga lisa 4–5 cl tumedat rummi pigista paari laimisektori mahl kokteili ja viska sektorid ise ka klaasi pikenda kvaliteetse Ginger Beeriga Garneeri näiteks piparmündi või mõne tsitrusega. Valmis! SKINNY BITCH Vabandame juba ette järgneva võika sõnakasutuse pärast, aga sellel tänaseks päevaks klassikalisel kokteilil ongi selline nimi – Skinny Bitch. Nimi tuleb sellest, et siin kokteilis on vähe kaloreid. Valmistamine: täida klaas jääga viina ja soodavett peale pigista klassikalise retsepti kohaselt juurde laimi või sidrunit Meie soovitame proovida greipi – annab ilusa värvi ja maitse. G&T Loomulikult soovitame suvel proovida ka kvaliteetset džinn & toonikut. Pea meeles, et vahekord ikka ühele osale džinnile kolm osa toonikut. Hea näiteks meelde jätta: 5 cl džinni, 15 cl toonikut. Ja ikka klaas jääd täis, siis on jook külm ja mitte vesine. Garneeringu osas on ainuke piirang see, et piiranguid ei ole. Maitse järgi!
07.24
Kali ja limonaad koos – see ongi radler (originaalis õlu ja limonaad). Väga lihtne kodus valmistada: 2 osa kalja ja 1 osa limonaadi. Serveeri seltskonnale kannu või otse klaasi. Soovitame panna klaas või kann jääd täis, nii hoiab joogi mõnusalt jaheda. Kellele meeldivad tsitrused või veidi värskem maitse, siis lisa sidrunit, apelsini või greipi. See kokteil on tõesti hea!
05.24
Mojito on vana hea rummiklassika. Mäletate retsepti? Laimisektorid klaasi põhja, mulju mahl välja, lisa suhkur, sega. Lisa käte vahel plaksutatud piparmündilehed (see aktiveerib piparmündi ja muudab ta ka aromaatseks, terve tuba saab head värskust täis). Vala juurde rumm ja rohkelt purustatud jääd, sega ja pikenda mulliveega. Mojito ongi valmis! Kokteilimaailmas on aga n-ö uueks klassikaks saamas Old Cuban, mis on tegelikult teisendus kurikuulsast Mojitost. Old Cubani valmistamine on samuti väga lihtne: 2 osa tumedat rummi 1 osa laimimahla 1 osa suhkrusiirupit u 8 piparmündilehte paar sörtsu Angostura bittereid pikendamiseks vahuveini Aseta piparmündilehed peopessa ja plaksuta (nagu enne öeldud, see aktiveerib piparmündilehed). Kalla seejärel kõik koostisained šeikerisse, lisa jää ja raputa tugevasti kuni šeiker külm. Kurna läbi sõela jahutatud kokteiliklaasi, pikenda kuiva vahuveiniga. Me väga soovitame seda kokteili kodus proovida – maitseb suurepäraselt!
05.24
Alkoholivaba õllega lendame seekord otse Mehhikosse ja maitseme populaarset Michelada kokteili. Michelada on maitsestatud tomatimahl ja alkoholivaba õlu koos jääga ühes klaasis – maitseb imehästi! Alkoholivaba Michelada retsept on imelihtne Kõigepealt maitsesta tomatimahl Tabasco kastme, soola–pipra ja Bloody Maryst tuntud Worcesteri kastmega. Ühesõnaga, lisa tomatimahlale veidi vürtsikas–soolast iseloomu (võid olla kodus üsna loominguline, ei pea olema täpselt need koostisained). Täida suur klaas jääga, lisa tomatimahl, pigista lisaks ka umbes poole laimi mahl ja pikenda alkoholivaba õllega. Tomatimahla ja õlle vahekord on hea umbes pool ja pool. Valmis! Kuumal suvepäeval fantastiline.
03.24
Kaugel need grilli-, aia- või terrassipeod ikka on?! Kui külalisi tuleb rohkem kui paar-kolm, siis tasub mõelda ja tegutseda nii, et võõrustajate elu oleks sama lill nagu külalistel. Ehk ettevalmistus ja suuremad kogused on olulised läbi mõelda. Sangria ongi mõnus kannujook, mis vägagi populaarne. Anname ühe lihtsa ja lollikindla retsepti. Vaja läheb puuviljast punast veini, natuke rummi või brändit–konjakit, puuvilju (nt apelsin, sidrun) ja soovi korral apelsinimahla ja mett. Kõigepealt lõika 1 apelsin ja 1 sidrun sektoriteks ja viska kannu. Mulju veidi, aga mitte liiga palju. Täida kann jääga, triiki. Kalla punane vein kannu, lisa veidi rummi või brändit, sega. Proovi. Kui tundub liiga kange, lisa kvaliteetset apelsinimahla. Kui vein oli kuiv, lisa ka veidi mett. Sega. Ja valmis ta ongi. PS! Loomulikult võib kaunistuseks lisada ka mustikaid ja maasikaid!
03.24
Õunad ja pirnid – kõlab nagu alkoholivaba siider! Maitsev ja värske, sobib väga hästi alkoholivabasse kokteili. Lubage tutvustada siidri Spritzi – lihtne kodus valmistada! Võta valge veini klaas (sobib ka suur viski- või veeklaas) ja täida jääga. Lisa pool teelusikatäit õuna- või pirnimoosi. Kalla alkoholivaba siidrit klaas peaaegu täis ja jäta ruumi natukesele mulliveele. Sega nii kaua, kui näed, et moos on lahustunud. Garneeri mõne sidruniviiluga!
01.24
Jah, head ja kvaliteetsed Mimosad on kõikjal maailmas kokteili- ja restoranimenüüdes tagasi. Peened lõunad ja Mimosad käivad käsikäes. Kusjuures, Mimosad ei pea olema üldse alkoholiga, väga hästi sobivad ka alkoholivabad vahuveinid. Alkoholivabad vahuveinid on viimastel aastatel läinud nii heaks ja kvaliteetseks, et see kõik kõlab kenasti kokku ka Mimosade tegemisel. Mimosa valmistamine on lihtne! Külm vahuvein klaasi ja värskelt pressitud külm apelsinimahl peale. Kõik. Greibimahl sobib ka imehästi. Kui mahla ei jõua värskelt pressida, siis väga kenasti sobivad ka kvaliteetsed poe apelsinimahlad ja hea oleks valida viljalihaga variandid – nii jääb Mimosa tekstuursem. Kuigi, maailm jaguneb suures pildis kaheks: ühed, kes eelistavad Mimosat viljalihaga mahlast ja teised, kes eelistavad viljalihata varianti. Noh, võta sa kinni. Proovi kodus järele, kumb sulle rohkem meeldib!
01.24
Ohh, seda greipi! Nii maitsev ja värske, sobib ideaalselt ka alkoholivabasse kokteili. Lubage tutvustada greibi Mimosa! See on nüüd küll üks väga lihtne ja maitsev kokteil, mida kodus valmistada. Täida šampanja- või valge veini klaas jahutatud alkoholivaba mulliga – nii pool klaasi mulli, siis lisa külm greibimahl. Ja valmis ta ongi! Tavaliselt käivad Mimosad apelsinimahlaga, aga greip sobib ka imehästi. Kellele meeldib hästi külm kokteil, see täidab klaasi enne koostisosade valamist jääga. Nipp: alati kalla klaasi vahuvein enne ja siis mahl. Nii jääb serveering ilusam. Head mimosatamist! Greip sobib Mimosa valmistamiseks imehästi
11.23
Džinn on väga populaarne ja nüüd saab džinnielamuse ka alkoholivabalt. Alkoholivabad džinnid on viimase aja kõige suurem uuendus kokteilimaailmas. Võtame näiteks Tanqueray 0,0 – endiselt sama hea kadakane ja tsitruseline džinni maitse, aga alkoholivabalt. Alkoholivabade džinnikokteilidega on sama lugu – kokteilielamus. Vaatame kõige kuulsamaga tõtt – alkoholivaba džinn-toonik! Mõnda olulist asja tuleb silmas pidada. Koostisainete vahekorras peitub võti. Üks osa alkoholivaba džinni ja 3 osa toonikut (50 ml „džinni“, 150 ml toonikut). Pane klaas jääd täis, lisa alkoholivaba džinn ja garneeri endale sümpaatse tsitruse või ürdioksaga. Natuke marju ja söödavaid lilli – kunstiline maitseelamus on valmis! Alkoholivaba džinn-toonik pakub kokteiliemalust
11.23
Tõsi, te lugesite õigesti – šampanjat kasutatakse ka kokteilide valmistamiseks. Hea kokteili kõige parem retsept on see, kui kasutatakse kvaliteetseid koostisosi. Miks mitte siis kasutada juba kõige paremaid. Nii saame ka kõige paremad kokteilid. Tõsi, aastakäigušampanjadega kokteilide segamine oleks vist juba veidi liiga peen värk. Kir Royale – kõige kuulsam šampanjakokteil Kõigepealt oli Kir ehk valge vein koos cassis’iga ehk kalla mustasõstralikööri veidi klaasi põhja ja siis pikenda veiniga. Kir Royale retseptis on loomulikult valge veini asemel šampanja. Soovitame mustasõstralikööri panna klaasi põhja veidikene, muidu läheb kokteil liiga magusaks. Pigem teelusikatäis või gramm peale ja siis palju külma šampanjat peale. Oi, kui ilus värv. Ja, oi-oi, kui ilus maitse! Kõikidele viktoriinifännidele! Kir Royale sündis teise maailmasõja ajal Prantsusmaal, Dijonis. Ta sai oma nime kohalikult preestrilt Felix Kir’ilt, keda peetakse Kir Royal’i loojaks. Kir Royale – kõige kuulsam šampanjakokteil
10.23
Alustasime väga poeetiliselt, aga just selline viski meie arvates ongi. Kuldne, mõnikord siidine, mõnikord suitsune ja mõnikord elegantselt karamelline. Viski tahab aastaid tammevaadis puhata ja vaikselt suures rahus oma iseloomu kasvatada. Või osadel juhtudel ka iseloomu rahustada. Võtame näiteks Dalwhinnie 15YO Single Malt Highland viski Šotimaalt. Elegantne, kerge, veidi puuviljane, lõpunootides natuke kaneeli ja muskaatpähklit. Sobib imeliselt proovimiseks viskiga alles suurt sõprust sõlmivale inimesele. Viskit tehakse väga paljudes riikides üle maailma, aga võib vist väita, et kõige kuulsam viskimaa on ikkagi Šotimaa. Vabandame juba ette, kui see üldistus oli liiga dramaatiline. Iirlased, eriti jaapanlased, ameeriklased ja kanadalased on šotlastel kohe kannul. Jaapan on suur viskimaa, nende tippteosed võidavad viski maailmameistrivõistlustel kuldmedaleid. Tenjaku Whiskey on mõnus pehme jaapanlane, küpsenud burbooni vaatides, sobib nii puhtalt kui ka kokteilides nautimiseks. Tehakse viskit tervaviljast, peamiselt odrast, aga ka maisist, nisust ning rukkist. Šotlaste scotch või single malt, Ameerika burboon, Tennessee, Rye ning Corn, iirlaste Irish ning jaapanlaste viski. Võtame näiteks ühe iirlase The Dead Rabbit Irish Whiskey on parajalt karamelline ja vanilline, kerge kohv ja pähklisus järelmaitses. Jällegi, kui selle loo lugejatest pole keegi suur viskisõber, siis see on hea kerge viskine Iiri käepigistus. Valminud koostöös kuulsa New Yorki baariga. Lühidalt on võimatu viski kategooriat üldistada, aga algaja viskihuviline võiks vaadata Iirimaa (tihti väga pehme) ja Ameerika burboonide poole (magusamad ning karamellised) ning edasijõudnud kõikjale mujale. Ameerika burbooni peetakse heaks ukseavajaks viskide põnevasse maailma. Näiteks ameeriklaste Elijah Craig Small Batch Whiskey on mõnusalt pähkline, vanilline, karamelline, ei põleta, ei hammusta. Kergelt magus ja siidine. Viskit juuakse puhtalt, tilga veega või jääga ja loomulikult väga paljudes maailmakuulsates ja legendaarsetes kokteilides. Nendest kõigist pikemalt meie kokteilirubriigis. Foto: Viskit juuakse paljudes maailmakuulsates ja legendaarsetes kokteilides
09.23
Kuulsaid viskikokteile on terve ilus pikk nimekiri. Esiteks kõikide kokteilide vanaisa Manhattan (segatud, burboon või rukkiviski, punane vermut, bitterid ning apelsinikoor) ja teiseks iseloomukas Old Fashioned (segatud, burboon, suhkur, apelsinikoor, bitterid). Siis meenub üks värske raputatud tegelane Whiskey Sour ehk omal soovil valitud viski, sidrunimahl, suhkrusiirup ja munavalge. Mint Julep, Old Pal, Rusty Nail, Rob Roy, Sazerac, Irish Coffee. Ja nii edasi. Kõike toredam on see, et viski on kokteilides mitmenäoline. Temast saab nii tummiseid kangeid kui ka värskeid ja kergeid kokteile valmistada. Me ei hakka siin detailselt kokteiliretsepte lahti kirjutama, paljud need leiad meie kodulehe kokteilirubriigist. Viimasel kümnendil on aga vist kõige populaarsem kokteil ikkagi Viski Sour. Viski Sour – viimase kümnendi kõige populaarsem kokteil Selle retsepti sooviksime teile küll siin lahti kirjutada ja anname sellise universaalse: 2 osa viskit 1 osa sidrunimahla 1 osa suhkrusiirupit (1 osa vett, 1 osa suhkrut) veidi munavalget (umbes veerand munavalget) viis tilka Angostura bittereid (kui neid bittereid pole, saab ka ilma hakkama, aga see lisab mõnusa kerge mõru nüansi) Munavalge kokteilile maitset ei anna, vaid lisab tekstuuri (kaubanduses müüakse ka pastöriseeritud munavalget). Kalla kõik koostisained šeikerisse, raputa alguses ilma jääta, et munavalge vahtu läheks, siis lisa jää ja raputa jääga – umbes 15 sekundit, tugevasti. Siis kurna läbi pisikese teesõela jahutatud kokteiliklaasi või jääga täidetud kokteiliklaasi. Viski võid valida omale meelepärase – klassikaline on burbooniga, aga kergelt suitsusema viski sõbrad valivad šotlase. Ja kõik teised valikud on ka õiged. Katsetage, mõnus lõbus seltskondlik kvaliteetaeg!
09.23
Pöörame klassikalise Long Island Iced Tea kokteili retsepti korraks pea peale. Tulemuseks on mõnus tummine, kuid värske alkoholivaba kokteil. Kutsume „kellaviieteele“ – alkoholivaba kokteil, kus põhirõhk teel! Kõigepealt tee suur tassitäis kanget musta teed, sobib ka rooibos. Võta suur kann, pane jääd täis, lisa tee ja 4–5 sidrunisektorit, samuti paar tüümiani- või rosmariinioksa. Pikenda Ginger Beeriga. Ingverisõbrad lisavad ka 3–4 viilu värsket ingverit. Magusasõbrad niristavad veidi mett. Sega ja valmis ta ongi. Kui sõbrad külas, on mugav kannust kõikidele serveerida. Enne täida klaasid jääga, siis on kokteil hea jahe. Kellel Ginger Beeri juhtumisi kodus pole (aga meilt saab!), siis sobib ka limonaad. Long Island Iced Tea kokteilis on põhirõhk teel
07.23
Hea kodune kokteil on selline, mida on lihtne valmistada ja loomulikult on kvaliteetsed koostisosad kõige alus. Rabarber on igal suvel ülipopulaarne! Rabarberi vahuvein ja veidi mullivett = alkoholivaba rabarberi „Spritz“ Kõigepealt pane klaas jääd täis. Magusasõbrad lisavad esimesena veidi isekeedetud rabarberi morssi. Siis tunde järgi rabarberi vahuveini ja pikenduseks mullivett. Ja valmis ta ongi! Kodune morss annab mõnusa magusa rabarberi noodi. Kellele meeldivad kuivemad kokteilid, siis saab morsita hakkama. Garneeri piparmündi oksaga, tsitruse koor ei tee paha! Naudi! Rabarber on suvel ülipopulaarne kokteilide koostisosa
06.23
Nüüd läheb elu lihtsaks – alkoholivabas Shandy’s on ainult kaks koostisosa ning ülimaitsev ja värske kokteil ongi valmis. Selle suve üks jook = alkoholivaba õlu + limonaad = Shandy Shandyt on hea lihtne meelde jätta, sest nimi on kelmikas ja retsept lihtne. Vaja läheb: alkoholivaba õlu sidrunilimonaad Täida klaas jääga (kui tundub liiga jahe, siis retsept töötab ka jääta). Kalla klaasi võrdsetes osades jahutatud alkoholivaba õlut ja sidrunilimonaadi. Ja valmis ta ongi! Garneeringuks sobib kenasti näiteks piparmündi oksake või sidruniviil. Kui sidrunilimonaadi pole, siis tegelikult sobivad siia retsepti kõik maailma limonaadid või kerge magusa alatooniga karboniseeritud joogid. Katsetamise mõnu! Elegantse noodi annab joogile veiniklaasist serveerimine – lihtsad asjad töötavad!
03.23
Kodused kokteilipeod on tagasi. Täpsustuseks võiks muidugi öelda, et ega nad pole kunagi kuhugi päriselt kadunudki – kodus maitsvate ja maailmatasemel kokteilide valmistamine on kokteilimaailma trend number üks. Kvaliteet maitseb kodus eriti hästi. Teeme aga elu lihtsaks, anname mõned retseptid, mida on nii lihtne valmistada, et hakkab lausa piinlik. Ei mingit raputamist või mahlade pigistamist, ainult kokkusegamise rõõm. Lühikeste segatud jookide kuninganna – Negroni 1 osa Camparit 1 osa kvaliteetset punast vermutit 1 osa džinni Kalla klaas jääd täis, kõik koostisosad klaasi ja sega. Garneeri apelsinikoore või apelsinisektoriga. Natuke mõru, natuke magus kokteiliklassika on rõõmustanud kokteilisõpru juba üle saja aasta. Negroni – lühikeste segatud jookide kuninganna Midagi kanget + pikendaja Siin on valikuid palju. Džinn ja toonik, Cuba Libre, viin jõhvika- või apelsinimahlaga, viski või rumm Ginger Ale’iga. Ühesõnaga, võib lasta fantaasial lennata. Aga paar nippi, kuidas see fantaasia maitseb veel paremini. Varu kokteilipeoks kõikvõimalikke tsitruselisi (sidrun, laim, greip, apelsin) ja ka veidi ürte (piparmünt, rosmariin, basiilik) ja veidi külmutatud marju (talvel ja kevadel sobivad väga hästi külmutatud, suvel ikka värsked marjad otse turult või peenrast). Nende garneeringutega saad muuta oma „tavapärase“ joogi veelgi suurepärasemaks. Siin suuri vigu teha ei saa, katseta! Lisaks ka palju silmailu. Garneeringuga saad muuta kokteili veelgi suurepärasemaks
Liitu meie uudiskirjaga, et olla kursis parimate hindade ja pakkumistega!